Overleg met gemeente Zutphen – 29 januari 2015

ZutphenIs de bron van het laagfrequente geluid (met soms bijbehorende trillingen) al gevonden die ons overlast overdag en slapeloze nachten bezorgt? Nee, dat niet … maar er zijn nog allerlei mogelijkheden voor een verdere zoek- cq vind-tocht.

Vier vertegenwoordigers van onze belangengroep ontmoetten vanmorgen op het gemeentehuis mevrouw Coby Pennings, wethouder Milieuzaken en de heer Klaas van der Woudt, senior medewerker van de dienst Milieuzaken. Met name de voortgang van het onderzoek dat gaande is, kwam ter sprake.

De ODA en de ODRA hebben inmiddels verschillende metingen verricht naar laag-frequent geluid bij Zutphense gedupeerden die herhaaldelijk gedetailleerd melding deden van overlast. In eerste instantie wordt gepoogd de richting te bepalen van waaruit het laagfrequente geluid komt. Volgens het ODRA zou het goed kunnen zijn dat de bron niet in maar buiten Zutphen ligt. Een bedrijf buiten Zutphen is al onderzocht en niet de bron gebleken. Een ander bedrijf is nog in beeld.

De wens om breder te kijken dan naar laag-frequent geluid is ook te sprake gekomen. Het onderzoek van de ODRA moet vooral doorgaan, daar gaat het niet om. Trillingen met hogere frequentie blijken namelijk ook de geconstateerde overlast te kunnen veroorzaken. Het gaat dan om gemoduleerde straling van UMTS-masten en dergelijken.

Volgende week maandag brengt de ODRA, de specialist op het gebied van laagfrequent geluid, verslag uit bij de gemeente. Zodra er een kopie van deze tussenrapportage naar de Belangengroep komt, kunt u dat op www.bromtoonzutphen.nl inzien.

Dan gaan we ook weer met de gemeente in overleg.

Wordt vervolgd…

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *